Ce inseamna lentila varifocal la o camera de supraveghere

Pentru un novice, alegerea unei camere de supraveghere poate fi o adevarata provocare. Deseori primesc aceasta intrebare din partea clientilor: ce este lentila varifocal? In primul rand trebuie sa va spun ca exista doua tipuri de lentile din care puteti alege si anume: lentila fixa sau varifocal.

Lentila fixa are o anumita deschidere (unghi de vizualizare) ce nu poate fi schimbat. De exemplu, camerele cu lentila fixa de 3,6 mm sunt utilizate pentru vederea perimetrala a unui spatiu de interior sau exterior. De asemenea, exista si varianta de lentila ce are 6, 8, 12, 16, 22 mm, etc., ideala pentru monitorizarea obiectelor aflate la distanta (cum ar fi o poarta de acces). Cu alte cuvinte, inainte de a face cumparaturi este bine sa studiati putin spatiul unde se va monta camera de supraveghere pentru a intelege ce fel de lentila va fi potrivita nevoilor dvs.

Mai jos, va prezint o imagine ce va poate ajuta in alegerea camerei ideale.

distanta-unghi-lentila-fixa

Lentila varifocal in schimb, este mult mai flexibila si va permite sa ajustati campul vizual, rapid si usor. Sub camera se afla un mecanism (zoom si focus) ce ii permite utilizatorului sa faca reglajele de care are nevoie pentru a identifica mai usor elementele importante (ce valoare au banii incasati, cine intra in magazin, etc.)

Mai jos va prezint o a doua imagine care ilustreaza mecanismul de reglaj si efectul obtinut prin schimbarea diafragmei.

mecanism-lentila-varifocal

In comert veti gasi cel mai usor camere cu lentila varifocal 2.8-12mm dar exista si alte variante cum ar fi: 3.5-8mm, 6-22mm, etc. Cu cat lentila este mai mare cu atat zoom-ul va aduce mai aproape un obiectiv (dar automat, nu veti mai cuprinde si latimea spatiului). Cu cat lentila are o valoare mai mica, cu atat unghiul va fi mai larg (vedere perimetrala dar veti pierde din detalii). De fapt, imaginea de mai sus ilustreaza perfect cele spuse.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0