Care este diferenta dintre un DVR Hibrid, DVR Tribrid si DVR Analog

In trecut exista o singura varianta de Digital Video Recorder si anume DVR Analog. In prezent exista mai multe variante printre care DVR HD-CVI, DVR AHD sau Hibrid, IP si Analog asa cum am mentionat putin mai sus.

DVR NVR Standalone

DVR Analog – inregistreaza in timp real la rezolutie 960H iar camerele de supraveghere se pot conecta la aceasta unitate direct prin cablul coaxial. Optional, in cazul in care camerele sunt pozitionate la o distanta mare fata de unitatea de inregistrare, se poate opta pentru cablul FTP / UTP. Functioneaza doar cu camere supraveghere clasice analog

DVR HD-CVI – are capacitatea de a inregistra chiar si la rezolutie Full HD 1080P (1920 x 1080) si poate folosi acelasi tip de cablu mentionat anterior. O astfel de unitate DVR reprezinta o varianta de luat in calcul atunci cand doriti sa actualizati sistemul de monitorizare instalat, fara a recabla intregul spatiu. Accepta doar camere interior sau exterior HD-CVI.

DVR AHD (sau hibrid) – este o unitate de inregistrare din ce in ce mai folosita la noi in tara deoarece accepta atat camere de supraveghere AHD (sau megapixel cu rezolutie HD 720P / Full HD 1080P) cat si camerele clasice (cum ar fi cele de 420 TVL, 600 TVL, 800 TVL, etc.). La fel ca mai sus si aceasta unitate poate fi luata in considerare pentru actualizarea treptata a sistemului dvs. de monitorizare.

NVR – este unitatea de inregistrare folosita pentru camerele de supraveghere IP. In acest caz, pentru semnalul video se foloseste un cablu de retea (sau ethernet cable). Un NVR poate suporta camere ce au pana la 12 megapixeli.

Acum, trebuie sa va spun ca exista si unitati de inregistrare DVR standalone care combina toate aceste tehnologii intr-un singur echipament. Cu alte cuvinte se pot conecta pe aceeasi unitate DVR, camere analog, AHD si IP sau camere AHD, CVI si IP (depinde de fiecare unitate in parte).

Numarul de canale variaza si poate ajunge de la 4 pana la 32 de porturi. Exact! Exista DVR-uri cu 4, 8, 16, 24 sau 32 de canale video. Toate aceste unitati de stocare arata in mare parte la fel (din punct de vedere fizic) dar partea hardware poate fi diferita la unele dintre ele. Acest lucru inseamna ca exista unitati DVR ce pot avea canale audio, port rs 485 pentru camerele ptz si eventual intrari / iesiri de alarma.

Denumirea de tribrid vine de la cifra 3 – adica trei tehnologii intr-o singura unitate. Pe magazinul eyewatch veti gasi toate tehnologiile mentionate mai sus, la cel mai bun pret din comert.

Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someoneShare on LinkedIn0